ΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΜΜ. ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ

ΑΘΗΝΑ 2005

Συνοπτική παρουσίαση:

Η συστηματική μελέτη, από το 1975, ξένων εφημερίδων και ειδήσεων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, απετέλεσε το κίνητρο για την έκδοση του παρόντος πονήματος.

Ο αναγνώστης μπορεί να  γνωρίσει νομικά περίεργα απ’ όλο τον κόσμο και θαυμαστές καινοτομίες ξένων νομοθεσιών που έχουν ιδανικές τομές στο Νόμο. Ο συγγραφέας αποπειράθηκε, σαν ναυαγοσώστης του παρελθόντος, να διασώσει ειδήσεις και νομικά περίεργα απ’ όλο τον κόσμο, με προοπτική να κάνει το παρελθόν μέλλον, για όποιες θετικές καινοτομίες θα μπορούσαν να θεσπιστούν απ’ τον Έλληνα Νομοθέτη για  την ενίσχυση των Νόμων, με απώτερο σκοπό την προστασία την ανεκτίμητης ανθρώπινης ζωής.

Πέρα από τα ερεθίσματα για επιστημονικό προβληματισμό, η παρούσα έκδοση δίνει το κίνητρο στον Νομοθέτη, τους Δικαστές και του δικηγόρους να γίνουν κελευθοποιοί, καινοτόμοι στα ελληνικά νομικά πράγματα και συγχρόνως να αποφευχθεί η λανθασμένη ερμηνεία του Νόμου και οι δικαστικές πλάνες.

Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα του Δημοσθένους κατά Αριστογείτονος Α’, 24: Τους νόμους πρέπει να τους τηρούν και να τους ενισχύουν πάντα οι δικαστές. Γιατί χάρη σ’ αυτούς κυριαρχούν οι χρηστοί πολίτες πάνω στους πονηρούς. Ειδεμή, όλα παραλύουν, διαλύονται, συγχέονται, και η πόλη- το κράτος πέφτει στην εξουσία των πονηροτάτων και των αναιδέστατων.

Στο τέλος του τόμου υπάρχει ένα ευρετήριο που βοηθάει τον αναγνώστη στην περίπτωση που θελήσει να κάνει συγκριτική έρευνα για τη νομοθεσία των διαφόρων κρατών.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *